Danley Sound Labs

BlackBurst Lydteknik er dansk forhandler af det amerikanske højttalerfabrikat Danley Sound Labs. Herunder kan du læse, hvorfor disse højttalere er unikke.

HVORFOR ER DANLEY SOUND LABS INTERESSANT?


I dag findes der flere højttalerfabrikanter end man kan nå at høre/tjekke ud i et liv, og med meget få undtagelser laver de alle stort set det samme; Højttalere efter de samme principper som man har brugt i omkring 100 år. Men Danley Sound Labs er en af de meget få producenter, der rent faktisk gør noget andet og nyt, og heldigvis også bedre. Her får du den kortest mulige forklaring:PATENTEREDE HORN-DESIGNS


Danley-højttalere er baseret på hornladning, med to forskellige unikke horntyper, som begge er patenterede; Nemlig "Synergy Horn"-teknologien til full-range kasser og "Tapped Horn"-designet, som bruges ved lave frekvenser/subwoofere.


SYNERGY HORN


"Synergy"-hornet er Danleys måde at lave fuldtonehøjttalere på, og det består i at få en mængde konventionelle højttalerenheder til at spille ind i ét og samme horn. Fordelene ved dette er mange:


1. Korrekt tid og fase

Dette arrangement er, os bekendt, rent geometrisk det eneste på markedet der tillader korrekt tidsmæssig summering af alle enheder/pasbånd, for alle lyttere i dækningsområdet. Med konventionelle designs ændres lytterens tidsforhold til de forskellige enheder med lytterens position. "Synergy"-hornet er ligefrem i stand til at gengive en firkant-kurve korrekt, selvom den i frekvens spænder over alle højttalerens pasbånd, hvilket ikke mange andre højttalere kan prale af. Dette har i praksis betydning for en korrekt gengivelse af transienter - og det kan høres.


2. Hele kabinettets front bliver én stor hornmunding

En højttalers evne til at kontrollere sin spredning ved lave frekvenser er en direkte funktion af lydgiverens fysiske størrelse, og derfor opnår "Synergy"-hornet den højeste mulige grad af spredningskontrol i en given fysisk størrelse. I praksis betyder dette, at Danley Sound Labs-højttalere spiller markant lavere udenfor dækningsområdet (til siden, bagud og op/ned) end andre højttalere, især ved de lave frekvenser, der er sværest at holde snor i, og på den måde bliver lytteren adresseret så direkte som det er muligt, uden at det omgivende rum fyldes med unødvendig lyd, og uden at musikerne på scenen forstyrres af højttalerne, der spiller til publikum.


3. Hornladning øger effektiviteten

Den oprindelig grund til at man tog hornladning i brug i højttalerens barndom, var at man ønskede større virkningsgrad/højere lydtryk. Denne grund er så gyldig i dag, som den altid har været. Med "Synergy"-hornet opnås hornladning for alle pasbånd, og dette gør at Danley Sound Labs-højttalere i praksis har høj sensitivitet, så de kan spille højere og/eller kræver mindre forstærkerkraft end andre højttalere. Endvidere har Synergy Horn-designet den fordel, at portene mellem enhederne og hornet fungerer som et akustisk lavpasfilter, som automatisk attenuerer den forvrængning alle højttalerenheder har i større eller mindre grad. Resultatet er et renere signal med mindre forvrængning.


4. Arrayability

Da "Synergy"-hornet helt grundlæggende er den tætteste approksimering af en ægte punktkilde på markedet (jf. pkt.1), opfører den sig også bedre hvad angår at sætte flere højttalere tæt sammen. Dette resulterer i et nærmest uhørligt overlap imellem højttalere, der spiller side om side, og derved opnår større dækningsområde og lydtryk.


5. Kraftigere højttalere end nogensinde

Takket være "Synergy"-hornets unikke geometri, er det nu blevet muligt at lave højttalere, der er kraftige nok til spille de helt store steder op. Hidtil har det ikke været muligt at lave en højttaler, der kunne spille højt nok til at dække de store koncerter, og man har derfor været nødt til at bruge flere højttalere, der dækker samme område, siden årtusindskiftet oftest med line array systemer. Men dette har alle dage været et kompromis, da der opstår faseproblemer, så snart to lydkilder, der ikke befinder sig samme sted, blandes. Men med "Synergy"-hornets geometri er det nu muligt at pakke nok enheder sammen på en korrekt måde, til at de kan spille højt nok til selv de helt store koncerter, hvilket resulterer i mere ensartet lyd med mindre udtværing i tidsdomænet samt en markant forbedret performance udendørs i vind, som altid har været line array systemernes nemesis. Synergy-hornet skærer lige igennem.Kontakt BlackBurst Lydteknik for en demonstration og info om priser!