KLANG:technologies

BlackBurst Lydteknik er forhandler af KLANG:technologies 3D monitor mixing systemer. Herunder kan du læse mere om dette førende system indenfor personal monitor mixing.

IN-EAR MONITORING

er ikke noget nyt - men der er en ny måde at gøre det på.


Som de fleste teknikere vil vide, er in-ear monitoring et andet og noget mere fintfølende dyr at have med at gøre, end f.eks. at lave monitor "på kasser". Ofte skal der kæles for monitormixet i bittesmå 1dB-justeringer, for at gøre de optrædende glade og et så ømtåleligt mix er sjældent særligt stabilt over tid. Men det er jo også en mærkelig, kunstig måde at få lyd ind på - direkte i ørene, hver for sig. Hjernens naturlige og fantastiske evne til at behandle individuelle lyde udfra spatial/tredimensionel information sættes ud af kraft.


Det er her grundlæggerne af KLANG:technologies indså en mulighed for forbedring, og derfor skabte de et personal monitor mixing-system, hvor al lyd bliver mixet via en 3D HRTF (Head Related Transfer Function)-algoritme. Dermed kommer det, for øret, naturlige spatiale element tilbage i monitorlyden og hjernen får lettere ved at navigere i lydbilledet, der samtidig bliver omsluttende på en helt anden måde, end ved konventionel stereo in-ear monitor. Øret kan pludselig igen selv foretage den endelige justering af mixet, der på en og samme tid bliver mere omsluttende og nemmere at skille ad.


Hertil kommer at produkterne, og softwaren de styres med, er utroligt godt og grundigt designet. Så selv hvis man ser bort fra systemets hoved-feature, 3D-lyd, så er systemet et yderst konkurrencedygtigt personal monitor mixing system i sin egen ret.
PRODUKTERNE

KLANG:fabrik


KLANG:technologies systemet er baseret på en centraliseret topologi hvor al mixning foregår i en eller flere centrale enheder, og kun de færdige mix sendes ud til musikerne via trådløst eller kablet in-ear/hovedtelefoner. KLANG:fabrik er grundstenen i systemet, som kan operere i mange forskellige konfigurationer fra 3 mixes med hver 56 inputs til 16 mixes med hver 12 inputs. Systemet tager signal ind fra Dante, MADI eller ADAT og kan samtidig med at lave 3D mix fungere som konverter mellem formater.

KLANG:vier


En mindre processor der kan lave op til 5 mix, men til gengæld med indbygget 4-kanals hovedtelefonforstærker. Idéen er at det femte mix kan routes ud via Dante og typisk bruges som medhør til tekniker, men det kan også sagtens bruges som et mix til en femte musiker.

KLANG:quelle


Lille, fræk 4-kanals hovedtelefonforstærker; Dante ind - 4 separate hovedtelefonmix ud. Masser af kraft og virkelig høj lydkvalitet. Perfekt til orkestergraven, studiet eller alle andre steder hvor man skal bruge nogle nemme, praktiske hovedtelefon-outputs. Kan tilmed få strøm ind med Dante-signalet via PoE. Det bliver hverken nemmere eller bedre.

KLANG:app


Systemet betjenes via softwaren KLANG:app, som fås gratis og holdes helt up-to-date på alle 4 store platforme: Windows, OSX, iOS og Android. Det er her, man kan mærke, at folkene bag KLANG:technologies forstår, hvad det handler om. Hele systemet er i det hele taget utroligt "tysk" - på den gode måde!


På den måde kan alle betjene systemet, blot de har en telefon, tablet eller computer/laptop med et af de ovennævnte styresystemer. Betjening er simpel og intuitiv. Prøv selv at downloade fra klang.com eller den pågældende App Store og tjek det hele ud i demo-mode.For yderligere information om priser, eller for at arrangere en demonstration - ring eller skriv til BlackBurst Lydteknik.